Om oss

OM OSS


Bakom Grönsaksbonden Strycksele står vi, Philipp och Julia och våra tre  barn. Det är ett familjeprojekt och började som självhushållning  när vi flyttade till våran gård i Strycksele i Västerbottens inland. Vi ville odla våra egna grönsaker och potatis. Köksträdgården och grönsaksodling är förknippat med många barndomsminnen för båda av oss , så nu när vi bodde på landet och hade möjligeten ville vi också odla.  Det blev ännu viktigare för oss när vi väntade vårt första barn. Vi ville ha kontroll över vilka grönsaker vi egentligen äter och hur de odlats. Färska, giftria och smakrika grönsaker och potatis ville vi ha. 

Så smaningom började det att utvecklas  till en allt större odling så att vi nu kan erbjuda närodlade, obesprutade och nyskördade alternativ till grönsakskdisken. 


All jobb vi lagt ner på våran odling och våra grönsaker har också uppmärksammats av den kungliga Skogs- och Lantbruksakademien som tilldelat oss en belöning ur A.W. Donationsfonden "som erkänsla för sådan förtjänstfull verksamhet inom det egna företaget att vederbörande ansetts utgöra ett föredöme inom sin yrkesgrupp"

Det glädjer oss väldigt mycket då vi brinner för vår odling och det vi gör. Det finns så många goda grönsaker man kan odla här i Västerbotten


TACK för att du väljer våra grönsaker!

Philipp & Julia

I somras gjorde Vindelns kommun en jättefin reportage om oss och vår odling